Yüzde ters üçgen istenen bir görüntüdür. Bunu sağlamada çene dolgusu ve jawline dolgusunun yanı sıra iple yüz germe teknikleri de kullanılmaktadır. Jawline yani çene dolgusu işlemini daha iyi hâle getirmek için ek olarak belli bölgelere botoks da uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra yanak ve gıdı bölgesine uygulanacak özel inceltici serumlar ile çene dolgusunun yüz profilindeki etkisi arttırılabilir.

Çene dolgusu veya jawline dolgusu dolgu materyaline göre kalıcılıkları 1,5 ila 2,5 yıl arasında değişmektedir. Uygulama sonrası 3-4 hafta sert hissedilebilir. Daha sonra yumuşayarak dokuyla bütünleşirler.

Çene dolgusu veya jawline dolgusu iğne ve kanülle uygulanabilmektedir. Özellikle damar ve sinirleri koruyan kanül uygulaması tercih edilmektedir. Çene dolgusu derin yani kemik üzerine uygulanır. Uygulama sonrası hemen sosyal hayata dönülebilir. Uygulama günü yüze su değdirilmemelidir.

Çene dolgusu ve jawline dolgusunda hyaluronik asit dolgular dışında kalsiyum hidroksiapatit kristali ve polycaprolactone (PCL) dolgular da kullanılmaktadır. Hepsi de belirli markaların dışına çıkılmadıkça oldukça güvenlidir ve alerji riskleri yok denecek kadar azdır. Ehil ellerde ve doğru çene dolgusu uygulamaları ile kişiler, yüzde doğru orantıyı yakalarlar.

Sıvı yüz germe tekniğinde çene dolgusu ve jawline dolgusu büyük önem taşır. Çene ve kulak önüne uygulanacak dolgu ile yüzde lifting (kaldırma) etkisi sağlanacaktır. Ancak elbette bu işlemde orta yüz ve şakaklara da uygulanacak dolguların etkisi büyüktür. Bu şekilde yüzün tamamında gençleşme ve lifting etkisi sağlamak mümkün olacaktır.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?